Puff pastry filled with ricotta and spinach with summer gazpacho made by tomato and peppers – Caramelle di sfoglia ripiene di ricotta e spinaci con gazpacho estivo di pomodoro e peperoni

Pochi ingredienti naturali per questa versione estiva del gazpacho capace di dare un tocco di sapore e gusto a piatti leggeri e semplici.  

 

Few natural ingredients for this summer version of the gazpacho capable of giving a touch of flavor and taste to light and simple dishes.

 

 

Ingredienti per 4 persone:

500 gr. di caramelle in sfoglia leggera con ricotta e spinaci
2 peperoni rossi
400 gr di pomodori freschi
una cipolla rossa di tropea
Prezzemolo 
Basilico
Origano
Sale
Pepe
Olio Extravergine di Oliva due cucchiai

 

Ingredients for 4 people:

500 gr. of light puff pastry with ricotta and spinach
2 red peppers
400 grams of fresh tomatoes
a red tropea onion
Parsley
Basil
Origan
salt
pepper
Extra Virgin Olive Oil 

 

Come procedere:


Lavate accuratamente i pomodorini pachino e i peperoni che taglierete in modo grossolano.
Metteteli nel frullatore con la cipolla lavata e tagliata.
Frullate il tutto, unite le foglie di prezzemolo, il basilico e l’origano un paio di cucchiai di olio, un pochino di Pepe e di Sale.

Una volta che avete amalgamato bene tutti gli ingredienti mettete sul fuoco e scaldate leggermente.

Nel frattempo in una pentola capiente, fate bollire per il tempo necessario le caramelle di sfoglia leggera con ricotta e spinaci, scolate e amalgamate al gazpacho estivo.

 

How to proceed:


Carefully wash the cherry tomatoes and peppers that you will cut roughly.
Put them in the blender with the washed and cut onion.
Whisk everything, add the parsley leaves, basil and oregano a couple of tablespoons of oil, a little bit of pepper and salt.

Once all the ingredients are well mixed, put on the heat and heat slightly.

Meanwhile, in a large saucepan, boil the light puff pastry with ricotta and spinach, drain and mix with the summer gazpacho for as long as necessary.

 

Shooting Fotografico a cura di Lisa Fontana – Food Stylist and Photographer

Linea Pentole della prestigiosa collezione DiamondTin ™ brand esclusivo della storica e consolidata azienda Italiana presente da 130 anni sul mercato HSSC.

La forza di DiamondTin ™ risiede nel suo esterno in rame, il più nobile dei metalli.

 

Photo Shooting by Lisa Fontana – Food Stylist and Photographer

Pots Line of the prestigious DiamondTin ™ an exclusive brand of HSSC the historical and consolidated Italian company present for 130 years on the market.

The strength of DiamondTin ™ lies in its copper exterior, the noblest of metals.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *